Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр розвитку громад та територій України

Чернишов запевнив, що на всіх АЗС України будуть проведені перевірки, щоб припинити незаконний обіг пального

26 березня 2021 року міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов заявив, що на всіх автозаправних станціях України будуть проведені перевірки, щоб припинити незаконний обіг пального.
Не виконано
Сказано 26 березня 2021 р.

Джерело

  • https://www.minregion.gov.ua/press/news/oleksij-chernyshov-ukrayina-shhorichno-vtrachaye-milyardy-cherez-diyalnist-nelegalnyh-azs/
  • Лист Мінгромад
  • Лист Мінфінансів
  • https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/383525.html
  • https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/383525.html
  • http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/393654.html

Результат

За інформацією наданою від 22 липня 2021 року у період з 13 березня 2021 року по 30 червня 2021 року було перевірено 12 тисяч 325 АЗС. За результатами перевірок припинено діяльність 321 АЗС, з них демонтовано – 111. На момент здійснення перевірок 615 АЗС не працювали та 348 АЗС були відсутні за вказаним місцем розташування.

Крім того, у ДФС повідомили, що після застосування штрафів, власники незаконних заправок демонтують обладнання й припиняють свою діяльність. Але на цьому робота ДФС не зупиняється, адже важливо, щоб за цими адресами незаконна діяльність не відновлювалась. Тому, здійснюємо постійний моніторинг. За останньою інформацією, на більшості незаконних об’єктів, все ж, відсутні ознаки відновлення роботи.

Тож, враховуючи такий підхід у перевірках, коли АЗС не перевіряються з причин зупинення роботи (можливо тимчасового), відсутності за вказаним місцем розташування, а перевірки не завжди є дієвими, адже немає гарантій, що незаконна діяльність не відновиться, можна зробити висновок, що наразі неможливо перевірити 100% АЗС, щоб припинити незаконний обіг пального. Враховуючи це, обіцянці можна присвоїти статус «не виконано».

Нагадаємо, що якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.