Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України

Стефанішина пообіцяла провести захід щодо запобігання і протидії домашньому насильству

22 квітня 2021 року віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що проведе окремий захід щодо запобігання і протидії домашньому насильству.
Виконано
Сказано 22 квітня 2021 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/olga.kravets.796/posts/4221607391197090
  • Лист Кабмін
  • https://richutim2021.rozirvykolo.org/about
  • https://www.coe.int/uk/web/kyiv/-/on-line-round-table-on-the-10th-anniversary-of-the-istanbul-convention-why-ratification-is-important-for-ukraine-

Результат

За інформацією наданою від 11 лютого 2022 року, у травні 2021 року за спільної ініціативи Віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної та Офісу Ради Європи в Україні відбувся круглий стіл до 10-ї річниці Стамбульської конвенції «Чому ратифікація конвенції важлива для України?». Під час заходу були обговорені питання щодо досягнення ефективних результатів в боротьбі з насильством щодо жінок і домашнім насильством, ліквідації всіх форм дискримінації стосовно жінок та заохочення дійсної рівності між жінками та чоловіками, а також необхідність ратифікації Україною Конвенції Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульської конвенції).

Крім того, 16 листопада відбулось тематичне засідання Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ольги Стефанішиної. Комісія була присвячена результатам впровадження Плану заходів з реалізації зобов’язань, взятих в межах міжнародної ініціативи «Партнерство Біарріц».

Також, 25 листопада 2021 року відбулась презентація соціальної кампанії «Річ у тім 2.0» в межах Всесвітньої акції «16 днів активізму проти насильства». Соціальна кампанія в Україні проводилась під патронатом Офісу Віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та ініціативи Міністерства внутрішніх справ України, а також за участі першої леді Олени Зеленської та за підтримки міжнародних партнерів.

З моменту виголошення обіцянки, за ініціативи Ольги Стефанішиної було проведено три різних заходи щодо запобігання і протидії домашньому насильству. Отже, обіцянку виконано.