Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Кулініч пообіцяв найближчим часом ініціювати зміни у законодавстві щодо тендерних закупівель

15 березня 2021 року народний депутат України Олег Кулініч пообіцяв найближчим часом ініціювати зміни у законодавстві щодо тендерних закупівель. "Ще одна важлива проблема, з якою до нас звертаються громади, це процедура тендерних закупівель, особливо для освітніх і медичних закладів. Тому найближчим часом ми ініціюємо зміни до законодавства, щоб напрацювати законопроєкт в цьому напрямку", - зафіксовано на погоджувальній раді.
Виконано
Сказано 15 березня 2021 р.

Джерело

  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenpog/show/7648.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=71491
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=71554

Результат

19 березня 2021 року Верховною Радою було отримано законопроєкт про внесення змін до статті 3 Закону України "Про публічні закупівлі" щодо спрощення організації та проведення процедур закупівель сільськими, селищними радами, міськими територіальними громадами № 5289, який має на меті розширення можливостей сільським, селищним радам, міським територіальним громадам здійснювати закупівлі товарів для забезпечення задовольняння необхідних потреб громади з отримання послуг, насамперед освіти та охорони здоров’я, шляхом надання їм можливості провадити такі закупівлі без проведення тендерів.

31 березня 2021 року Верховною Радою було отримано законопроєкт про внесення змін до розділу X "Прикінцеві і перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" (щодо відновлення прозорості здійснення медичних закупівель)про внесення змін до розділу X "Прикінцеві і перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" (щодо відновлення прозорості здійснення медичних закупівель) № 5318, який сприяє вдосконаленню закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів гострої респіраторної хвороби COVID-19 та переведення їх в більш прозоре та конкурентне русло.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки Олег Кулініч є ініціатором цих законопроєктів, що врегульовують процедуру тендерних закупівель для громад.