Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр охорони здоров'я України

Ляшко пообіцяв забезпечити початок офлайн-навчання в школах з вересня 2020 року

8 липня 2020 року головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що з вересня 2020 року школи запрацюють. На запитання ведучої щодо того, чи підуть першого вересня 2020 року діти в школи, чиновник дав наступну відповідь: «Підуть. Але як – це вже питання, яке ми зараз проговорюємо з новим виконувачем обов'язків міністра», – сказав Віктор Ляшко (відео 57:24).
Виконано
Сказано 8 липня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/21ULcCDcHb0?t=3444
  • https://mon.gov.ua/ua/news/yak-stvoriti-bezpechni-umovi-u-shkoli-j-pidgotuvati-navchalnij-rik-do-mozhlivih-zmin-epidemichnoyi-situaciyi-rekomendaciyi-mon-shodo-startu-2020-2021-n-r
  • https://www.kmu.gov.ua/news/maksim-stepanov-rishennya-shchodo-zmishanoyi-formi-navchannya-prijmayetsya-na-rivni-administraciyi-shkoli
  • https://drive.google.com/file/d/1vyBk9AQB99a2dqzluIw2-BAw_vLkLEKM/view

Результат

Незважаючи на складну епідеміологічну ситуацію дата початку навчання в закладах освіти залишилася незмінною – 1 вересня учні, деякі студенти (зважаючи на автономію ВНЗ) та педагоги розпочали новий навчальний рік. Кабмін, МОН та МОЗ, як ЦОВВ, запровадили правила та надали рекомендації щодо навчання в умовах епідемії. ОДА та РДА, як місцеві органи виконавчої влади, забезпечують їхню реалізацію та здійснюють контроль дотримання в ДНЗ, ЗОШ, ПТУ.

Урядом було запроваджено розподіл регіонів на зони захворюваності: «зелену», «жовту», «помаранчеву», «червону». В «червоній» зоні навчання має бути дистанційним. Рішення про відкриття шкіл та садочків приймають місцеві органи влади. Також передбачено, що якщо у класі/групі/навчальному закладі виявили захворювання в учня/педагога, то клас/група/навчальний заклад переходять на дистанційне навчання (залежно від кількості випадків захворювання).

На основі цієї інформації, обіцянці присвоєно статус «виконано».