Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр охорони здоров'я України

Ляшко обіцяє створити карту медичного забезпечення лікарень

27 березня 2020 року головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко пообіцяв створити карту медичного забезпечення лікарень. "Ми зробимо онлайн карту, де буде чітко відомо, як населенню так і диспетчерам бригад швидкої допомоги. Вони чітко будуть розуміти, куди можна вести хворого, в якому плані: веземо хворого, тяжкого хворого, який буде потребувати реанімаційних заходів, тільки в ту лікарню, в якій на даний конкретний момент будуть доступні апарати для проведення реанімаційних заходів, коли ми будемо розуміти, що ліжка у відділеннях інтенсивної терапії незайняті", – сказав Віктор Ляшко (відео 24:21).
Виконано
Сказано 27 березня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/aaAg5CpxfcA?t=1461
  • https://youcontrol.com.ua/virus/?fbclid=IwAR0GxUNo-Y8fOhzlAc6_9YiefhCVrW3Z9xTbvKMU9xi0JN45Zb6UKnyCJkE#v-provision
  • https://life.pravda.com.ua/health/2020/04/9/240525/
  • https://hromadske.ua/posts/v-ukrayini-stvorili-interaktivnu-kartu-z-danimi-pro-mozhlivosti-kozhnoyi-likarni-u-borotbi-z-koronavirusom

Результат

У квітні 2020 року відбулася презентація онлайн карти медичного забезпечення лікарень. Тепер можна інтерактивно подивитись, чи лікарні забезпечені ресурсами, та на яку кількість днів цих ресурсів вистачить.

З карти можна дізнатись таку інформацію: залишки, потреби та прогноз забезпечення лікарень в обладнанні (засоби індивідуального захисту, тести, ШВЛ); кількість лікарів (їх кваліфікація, скільки працює з Covid-19); кількість ліжок (зайнятих і вільних серед боксових, інфекційних, реанімаційних тощо); захворюваність (кількість осіб з підозрою, госпіталізованих, підтверджених та смертельних випадків).

Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».