Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Степанов пообіцяв у 2021 році вдосконалити процес надання медичної допомоги пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями

27 січня 2021 року міністр охорони здоров'я України Максим Степанов пообіцяв у 2021 році вдосконалити процес надання медичної допомоги пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями в рамках програми медичних гарантій.
Виконано
Сказано 27 січня 2021 р.

Джерело

  • https://moz.gov.ua/article/news/maksim-stepanov-moz-udoskonaljue-algoritm-likuvannja-sercevo-sudinnih-zahvorjuvan
  • https://www.kmu.gov.ua/news/poryadok-realizaciyi-programi-medichnih-garantij-u-2021-roci
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/133-2021-%D0%BF#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/65-2020-%D0%BF#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/133-2021-%D0%BF#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/65-2020-%D0%BF#Text
  • https://www.kmu.gov.ua/news/programa-medichnih-garantij-2021-tarif-za-likuvannya-insultu-syagatime-97-tis-grn-infarktu-32-tis-grn

Результат

Як відомо, особливості реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення, зокрема в частині надання медичної допомоги пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями, регламентуються Порядком реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення.

15 лютого 2021 року уряд затвердив постановою № 133 відповідний порядок на II-IV квартал 2021 року. Відповідно до глави 5 порядку «Медична допомога при гострому інфаркті міокарда», запланована вартість медичних послуг відповідно до договору розраховується як добуток запланованої середньомісячної кількості медичних послуг, ставки на пролікований випадок за надання медичної допомоги при гострому інфаркті міокарда в стаціонарних умовах без проведення стентування та кількості місяців строку дії договору. Відповідно до глави 4 порядку «Медична допомога при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах», запланована середньомісячна кількість медичних послуг визначається відповідно до інформації, зазначеної в пропозиції надавача медичних послуг, але не більше ніж: середньомісячна фактична кількість пролікованих випадків надавачем медичних послуг за відповідним пакетом медичних послуг за період дії договору надавача медичних послуг у 2020 році за даними електронної системи охорони здоров’я, заокруглена до цілого числа, – для надавачів медичних послуг, які надавали відповідні медичні послуги за договором з НСЗУ у 2020 році; медіанна кількість відповідних медичних послуг, наданих надавачами медичних послуг за договорами з НСЗУ протягом 2020 року, що становить 24, – для надавачів медичних послуг, які не надавали медичну допомогу при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах за договором з НСЗУ у 2020 році.

Вдосконалення процесу надання медичної допомоги пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями підтвердили і в НСЗУ (див. джерело № 7).

На основі цієї інформації, обіцянці присвоєно статус «виконано».