Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр охорони здоров'я України

Ляшко запевнив, що всі медики, які працювали з хворими на коронавірус, отримають доплати в розмірі 300% до зарплати за березень 2020 року

8 травня 2020 року головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко запевнив, що всі медики, які працювали з хворими на коронавірус, отримають доплати в розмірі 300% до зарплати за березень 2020 року. "Але це питання буде вирішене. Я хочу запевнити всіх медиків, що всі, хто працював з хворими на коронавірусну хворобу у березні – також отримають обіцяну трьохсотвідсоткову надбавку за те, що вони надавали медичну допомогу", – сказав Віктор Ляшко (відео 1:49:25).
Виконано
Сказано 8 травня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/Ws1SrUJ_Bgg?t=6565
  • https://youtu.be/PlcnRCgMLrE?t=2021

Результат

Враховуючи те, що станом на кінець травня 2020 року всі медики, які працювали з хворими на коронавірус у березні 2020 року, отримали доплати у вигляді 300 відсотків до зарплати за відповідний місяць роботи, обіцянка отримала статус "виконано".

30 травня 2020 року головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що за його інформацією в кожній області усі медики, які працювали з хворими на коронавірус у березні 2020 року, отримали доплати у вигляді 300 відсотків до зарплати за відповідний місяць роботи. "На сьогодні є інформація, що в кожній області виплачені за березень місяць доплати тим медикам, які працювали з хворими на коронавірусну хворобу", – сказав Віктор Ляшко (відео 33:41).

Окрім того, редакція очікує відповіді МОЗ на запит.