Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль пообіцяв найближчим часом запровадити систему QR-кодів для публічних місць

17 листопада 2020 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв найближчим часом запровадити систему QR-кодів для публічних місць: «Без сканування такого коду неможливо буде відвідати жоден заклад громадського харчування чи торговельний центр. Якщо потім людина захворіла, то всім, хто був у цьому закладі разом із нею будуть приходити відповідні сповіщення».
Не виконано
Сказано 17 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/dshmyhal/posts/209175773982967
  • https://ukranews.com/ua/news/739979-systemu-qr-kodiv-rozroblyaye-mintsyfry
  • Лист Мінцифри

Результат

У листопаді 2020 року в Мінцифри повідомляли, що міністерство розробляє стратегію впровадження системи QR-кодів для публічних місць для виявлення контактів з хворими на коронавірус.

Однак, відповідно до листа Мінцифри від 7 травня 2021 року, Міністерство цифрової трансформації не веде діяльності щодо запровадження системи QR-кодів для публічних місць. Також, станом на травень, обіцяну систему, без якої неможливо було б відвідати жоден заклад громадського харчування чи торговельний центр, не запроваджено. Обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Також, керуючись регламентом аналітичного порталу та актуальністю обіцяної новації, редакція вважає, що умовні терміни «найближчим часом» станом на кінець травня – початок червня порушуються.