Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль пообіцяв найближчим часом забезпечити цифровізацію збору інформації щодо фактів та підозр про випадки інфекційних захворювань

17 листопада 2020 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв найближчим часом забезпечити цифровізацію збору інформації щодо фактів та підозр про випадки інфекційних захворювань.
Виконано
Сказано 17 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/dshmyhal/posts/209175773982967
  • Лист Мінцифри
  • Лист МОЗ
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1228-20#Text
  • Лист МОЗ

Результат

Відповідно до листа МОЗ від 14 травня 2021 року, наказом МОЗ від 30 листопада 2020 року № 2764 визначено, що на період дії карантину та протягом 30 днів з дня його відміни, замість ведення форм первинної облікової документації медичні працівники вноситимуть відповідні електронні медичні записи через медичну інформаційну систему до електронної системи охорони здоров'я, звідки інформація буде автоматизовано передаватись до Електронної інтегрованої системи спостереження за захворюваннями. Функціонал Електронної інтегрованої системи спостереження за захворюваннями дозволяє проводити повноцінний збір інформації щодо підозр, підтверджених випадків та спалахів інфекційних захворювань.

МОЗ невідкладно забезпечило цифровізацію збору інформації щодо фактів та підозр про випадки інфекційних захворювань, тому обіцянці присвоєно статус «виконано».