Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр розвитку громад та територій України

Чернишов запевнив, що усі завершені роботи на об'єктах "Великого будівництва", які заплановані на 2020 рік, держава профінансує у повному обсязі

1 грудня 2020 року міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов заявив, що усі завершені роботи на об'єктах "Великого будівництва", які заплановані на 2020 рік та виконані за укладеними угодами та договорами, держава профінансує у повному обсязі.
Виконано
Сказано 1 грудня 2020 р.

Джерело

  • https://www.kmu.gov.ua/news/oleksij-chernishov-vsi-proekti-velikogo-budivnictva-zaplanovani-na-2020-rik-budut-zaversheni
  • Лист Міністерства розвитку громад та територій України від 28 січня 2021 року

Результат

Враховуючи те, що усі проєкти в межах програми "Велике будівництво", які були затверджені Кабміном, було повністю профінансовано, обіцянка отримала статус "виконано".

Відповідно до листа Міністерства розвитку громад та територій України від 28 січня 2021 року, проєкти, які реалізувалися в рамках програми "Велике будівництво" визначалися регіонами та фінансувалися за рахунок різних джерел фінансування, у тому числі за кошти державного бюджету, зокрема, Державного фонду регіонального розвитку, субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та інших бюджетних програм і субвенцій, а також за кошти місцевих бюджетів та інших джерел.

Обсяг коштів, який був передбачений в 2020 році на реалізацію проєктів в рамках програми "Великого будівництва" за рахунок бюджетної програми "Державний фонд регіонального розвитку" та субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій головним розпорядником за якими був визначений Мінрегіон, складав майже 2,6 мільярда гривень.

Перелік проєктів, що реалізувалися за рахунок вказаних коштів було затверджено розпорядженнями Кабміну від 26 лютого 2020 року № 211-р (із змінами) та від 8 липня 2020 року № 891 (із змінами).

Зазначені кошти було спрямовано відповідним розпорядникам коштів нижчого рівня в повному обсязі відповідно до помісячного розпису.