Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Кулініч пообіцяв, що група "Довіра" підтримає законопроєкт про перенесення РРО для ФОПів

16 листопада 2020 року народний депутат України Олег Кулініч пообіцяв, що група "Довіра" підтримає законопроєкт 4313-д про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг та лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій ФОПами. "Також важливо завтра — ми обов’язково підтримаємо — розглянути законопроєкт 4313, яким ми відтерміновуємо застосування РРО для малого бізнесу. Тому що це дуже важливо в умовах карантину, в умовах пандемії", - зафіксовано у відео (51:33 – 51:50).
Архів
Сказано 16 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=lirBM9K7G8w
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=8205
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7565.html

Результат

17 листопада 2020 року на засіданні Верховної Ради України відбулось голосування за законопроєкт № 4313-д про внесення змін Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг та лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами — платниками єдиного податку, однак він не набрав необхідної кількості голосів. Проти проголосувало 228 депутатів. З 17 депутатів, які проголосували за цей законопроєкт, не було ні одного представника групи «Довіра».

Особисто Олег Кулініч ро'яснив на засіданні Верховної Ради позицію групи "Довіра" щодо закону №4313-д та відповів чому група не буде голосувати за нього: "Щодо РРО. Ми категорично не підтримуємо ту позицію, яку вчора напрацював профільний комітет. Я особисто не голосував за це рішення і депутати нашої групи. Це абсолютно нічого не вирішує, тому ми повинні чути бізнес і приймати такі закони, які будуть важливі для бізнесу, для малого і середнього бізнесу".

Зауважимо, що проєкт закону №4313-д передбачав перенесення до 1 січня 2022 року введення положень щодо обов'язкового застосування РРО ФОПами другої-четвертої груп, які мали застосовувати їх з 1 січня та з 1 квітня 2021 року. Водночас пропонувалося, щоб перенесення строків не стосувалося суб'єктів господарювання, які здійснюють "ризикові види діяльності". Нагадаємо, що 4 листопада 2020 року законопроєкт №4313 було відправлено на доопрацювання з тої причини, що він взагалі не передбачав наявність "ризикових груп" у відтермінуванні фіскалізації.

На разі не існує альтернативного законопроєкту, який враховував би "ризикові групи" та повністю відповідав би зазначеному депутатами. Обіцянка переноситься в "архів".