Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Веніславський пообіцяв не висувати свою кандидатуру на посаду судді Конституційного суду

11 листопада 2020 року народний депутат України Федір Веніславський пообіцяв, що у найближчі 5 років не висуватиме свою кандидатуру на посаду судді Конституційного суду. Питання: "Чи розглядають, окрім неї, ще якісь кандидатури і, можливо, ви теж хочете взяти участь у цьому конкурсі?" Відповідь: "Я хочу один раз сказати, щоб всі зрозуміли і щоб не було жодних інсинуацій: в мене немає бажання бути суддею Конституційного суду. Це не відповідає моєму темпераменту. Тобто я не вважаю, що я буду на своєму місці, виконуючи повноваження судді. Тому я претендувати на посаду судді Конституційного суду України в найближчі років 5 точно не буду", - зафіксовано в інтерв’ю.
У процесі
Сказано 11 листопада 2020 р.
Контроль виконання через 1 рiк.

Джерело

  • https://www.radiosvoboda.org/a/30942583.html
  • https://7days-ua.com/news/suddeiu-konstytutsijnoho-sudu-ukrainy-stav-kandydat-vid-sluhy-narodu/

Результат

18 лютого 2021 року у Верховній Раді відбулося голосування про призначення Кичуна Віктора Івановича суддею Конституційного Суду України, яке підтримало 237 народних депутатів. Федір Веніславський також підтримав це рішення.

Крім Кичуна, на цю посаду також претендували кандидат від "Батьківщини" Ольга Боднар-Петровська, кандидат від "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Павленко та кандидат від "Голосу" Руслан Сидорович.

Після призначення Кичуна вакантними в Конституційний Суд України залишаються 2 суддівські посади (по одній від парламенту і з'їзду суддів). Редакція продовжує слідкувати за перебігом виконання обіцяного.