Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України

Синютка пообіцяв, що фракція "ЄС" зробить все, щоб ВРУ до кінця 2020 року ухвалила законопроект про відтермінування введення касових апаратів

4 листопада 2020 року народний депутат України Олег Синютка на своїй сторінці у Facebook пообіцяв, що фракція "Європейська солідарність" зробить все, щоб Верховна Рада України до кінця 2020 року ухвалила законопроект про відтермінування введення касових апаратів.
Виконано
Сказано 4 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/oleg.synyutka/posts/1515917138596055
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3129804-rada-zavernula-zakonoproekt-pro-kasovi-aparati-dla-sprosenciv.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=8321

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки ВРУ ухвалила законопроект №4439-д до кінця року, а фракція "Європейська солідарність" підтримала його в цілому.

4 листопада 2020 року в ВРУ було винесено на голосування законопроект про внесення змін до розділу ХХ "Прикінцеві та перехідні положення" Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг (№4313), який фактично передбачає перенесення до 01.01.2022 року вимогу щодо обов’язкового застосування РРО суб’єктами господарювання, які мають застосовувати РРО з 01.01.2021 року. На жаль даний законопроект не отримав достатньої кількості голосів та його було направлено на повторне перше читання.

1 грудня 2020 року ВРУ ухвалила законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій (№4439-д). Даний документ передбачає відстрочку до 1 січня 2022 року обов'язкового застосування РРО для ФОП, які є платниками єдиного податку другої - четвертої груп.