Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр розвитку громад та територій України

Чернишов запевнив, що найближчим часом ДАБІ буде ліквідовано

29 жовтня 2020 року міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов заявив, що найближчим часом ДАБІ буде ліквідовано."Перспективи розвитку ДАБІ дуже прості і зрозумілі. По-перше, ДАБІ як структура буде ліквідована найближчим часом", - сказав Чернишов (відео 1:54-2:02).
Не виконано
Сказано 29 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/SLnFR9BWr-E?t=114
  • https://www.slovoidilo.ua/2021/04/23/novyna/suspilstvo/stalo-vidomo-koly-radu-vnesut-zakonoproekt-pro-likvidacziyu-dabi
  • https://www.kmu.gov.ua/news/minregion-zakonoproekt-shchodo-reformuvannya-derzhavnogo-regulyuvannya-u-sferi-mistobuduvannya-bude-zareyestrovano-v-travni
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/88969.html
  • План діяльності уряду на 2021 рік

Результат

Враховуючи те, що у період з жовтня 2020 року по квітень 2021 року ДАБІ (в піврічний термін) не було ліквідовано, обіцянка отримала статус "не виконано".

23 квітня 2021 року під час засідання Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України" було зазначено, що законопроєкт щодо реформування державного регулювання у сфері містобудування буде зареєстровано у ВРУ в травні 2021 року. Законодавча ініціатива передбачатиме остаточну ліквідацію ДАБІ.

Варто зазначити, що законопроєкт обіцяли зареєструвати ще на початку березня 2021 року, а планом діяльності уряду передбачено ліквідувати ДАБІ до травня 2021 року.