Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський запевнив, що до 2021 року в Рівненській області буде добудовано всі заплановані дороги

1 жовтня 2020 року президент України Володимир Зеленський запевнив, що до 2021 року в Рівненській області буде добудовано всі заплановані дороги. «Всі дороги, які заплановані, будуть добудовані до кінця року. Будемо вірити в те, що нам Бог і погода допоможе. В цілому 193 кілометри доріг будується цього року в Рівненській області», – заявив Зеленський (відео 2:25).
Не виконано
Сказано 1 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/VcUingm6YGo?t=145
  • Лист Рівненської ОДА
  • https://www.rv.gov.ua/news/rivnenshchini-vidremontuyut-rekordnu-kilkist-derzhavnih-dorig
  • https://youtu.be/vVJ5bgaeHJc?t=175
  • Лист Рівненської ОДА від січня 2021 року

Результат

Враховуючи те, що у 2020 році остаточно відновили на 15 кілометрів доріг менше, ніж планувалося, обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Як свідчить фрагмент прямої мови, під запланованим обсягом/дорогами слід розуміти відновлення 193 кілометрів доріг.

Відповідно до листа Рівненської ОДА від січня 2021 року, у 2020 році відремонтовано 58,8 км доріг загального користування місцевого значення. За інформацією САД в Рівненській області у 2020 році введено в експлуатацію 30,1 км доріг загального користування державного значення, ще 4,5 км очікує рішення ДАБІ. Окрім того, на об'єктах ремонту влаштовано 84,7 км верхніх шарів.

Щодо доріг державного значення, приблизно про такий об'єм 29 грудня розповідав і речник САД Дмитро Леонтіюк: «Cтаном на сьогоднішній день введено в експлуатацію 28 чи 29 км доріг, ще понад 84 км перебувають у верхніх шарах і там відбувається косметика, десь наноситься розмітка, встановлюються знаки, бар'єрні огородження».