Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний

Разумков пообіцяв не захищати підозрюваних у корупції депутатів, незалежно від їх політичної сили

26 вересня 2020 року Голова Верховної Ради Дмитро Разумков пообіцяв не захищати будь-яких підозрюваних у корупції депутатів, незалежно від їх політичної сили. "Мені б дуже хотілося, щоб не було додаткових підстав підозрювати колег, але якщо такі підстави будуть, то я вам можу сказати як голова Верховної Ради, що я особисто точно нікого не захищатиму, незалежно від того, чи будуть це представники більшості або інших політичних сил. Вони повинні понести покарання", - зафіксовано в інтерв’ю.
Архів
Сказано 26 вересня 2020 р.

Джерело

  • https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/verhovna-rada-vtrachaye-pidtrimku-narodu-pershoyu-dmitro-razumkov-novini-ukrajini-50113869.html?code=bdd98f72-515d-4cf3-9fe4-7e594ec19448

Результат

7 жовтня 2021 року ВРУ ухвалила рішення про відкликання голови ВРУ Дмитра Разумкова. Окрім цього, представники фракції «Слуги народу» публічно оголосили, що Дмитро Разумков не є членом команди Президента України.

За час роботи у ВРУ не було випадків огульних обвинувачень щодо нардепів у корупції, а після обмеження депутатської недоторканності Офіс генерального прокурора, разом з іншими правоохоронними органами займаються цими питаннями. Невідкритих форм захисту чи обвинувачень з бокуголови ВРУ ми не помічали. Тому не можемо об'єктивно перевірити цю обіцянку. Тому вона переноситься в категорію "архівні обіцянки".