Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України

Синютка пообіцяв, що фракція "ЄС" буде вимагати винесення на порядок денний ТСК щодо "вагнерівців"

7 жовтня 2020 року народний депутат України Олег Синютка пообіцяв, що фракція "Європейська солідарність" буде вимагати, щоб 20 жовтня 2020 року на порядку денному пленарного засідання ВРУ винесли питання про створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування фактів втручання українських спецслужб по затриманню ПВК "Вагнера". Ведуча: "Ну і от останнє питання таке, учтонююче. Чи є розуміння, коли винесуть "під купол" це питання, от саме створення ТСК?" Синютка: "Ми будемо вимагати на чергове пленарне засідання, яке відбудеться 20 жовтня виносити це питання...Український народ повинен знати правду і знати правду негайно". (відео 3:57 - 4:49)
Не виконано
Сказано 7 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=TaqgQCohSIc
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenpog/show/7542.html
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenpog/show/7562.html
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenpog/show/7566.html

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки фракція "Європейська солідарність" не вимагала поставити на порядок денний дану ТСК в зазначений народним депутатом Синюткою термін.

19 жовтня 2020 року відбулася погоджувальна рада ВРУ щодо порядку денного пленарного засідання на 20 жовтня. Співголова фракції "Європейська солідарність" у своїй промові не згадала про необхідність винесення на порядок денний ТСК щодо "вагнерівців".

16 листопада 2020 року під час засідання погоджувальної ради Ірина Геращенко зазначила про необхідність створення ТСК щодо "вагнерівців". Пізніше, 30 листопада 2020 року на погоджувальній раді ВРУ народний депутат також заявила з вимогою поставити на порядок денний пленарного засідання дану ТСК.