Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України

Стефанішина пообіцяла на саміті Україна-ЄС ініціювати рішення щодо доступу України на ринки ЄС

30 вересня 2020 року віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що на саміті Україна-ЄС буде ініціювати рішення щодо доступу України на ринки ЄС.
Виконано
Сказано 30 вересня 2020 р.

Джерело

  • https://eu-ua.org/novyny/olga-stefanishyna-ukrayina-na-20-30-pokrashchyla-vykonannya-ugody-pro-asociaciyu-ukrayina-yes
  • https://eu-ua.org/novyny/spilna-zayava-za-pidsumkamy-22-go-samitu-ukrayina-yes
  • https://eu-ua.org/analityka/zrobyty-kroky-nazustrich-pro-shcho-govoryly-i-pro-shcho-domovylysya-na-samiti-ukrayina-yes

Результат

Враховуючи те, що під час саміту Україна-ЄС було ініційовано питання щодо доступу України на ринки ЄС через подальше укладання Угоди АСАА, обіцянка отримала статус "виконано".

6 жовтня 2020 року в Брюсселі відбувся саміт Україна-ЄС. Під час саміту було обговорено укладання Угоди АСАА (так званий промисловий безвіз), яка спростить доступ на ринок Євросоюзу для українських виробників промислової продукції. Було повідомлено про початок роботи експертної місії, яка попередньо повинна оцінити українське законодавство та українську інфраструктуру якості.