Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський заявив, що до 2021 року в Одеській області буде побудовано понад 190 кілометрів доріг державного значення

12 вересня 2020 року президент України Володимир Зеленський заявив, що до 2021 року в Одеській області буде побудовано понад 190 кілометрів доріг державного значення. «Всі 194 кілометри доріг державного значення будуть побудовані в цьому році. Плюс ще більше 50 кілометрів місцевих доріг», – заявив Зеленський (відео 3:45).
Не виконано
Сказано 12 вересня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/0Vs95o3E7ww?t=225
  • https://od.ukravtodor.gov.ua/press/news/62992.html
  • Лист Укравтодору від 30 грудня 2020 року

Результат

Відповідно до листа Укравтодору від 30 грудня 2020 року, у 2020 році в Одеській області було виконано роботи з капітального та поточного середнього ремонту 171,6 км доріг загального користування державного значення. Обіцянці присвоєно статус «не виконано». ___________________________________________________________________________

Водночас редакція аналітичного порталу звернула увагу і на звітну інформацію САД у Одеській області від 16 грудня, відповідно до якої у Одеській області влаштовано верхній шар на 158,6 км доріг і ще на 95 км «заміна зношеного покриття» – відмітили в недоконаному виді (!) (разом 253,6 км). Але про це «ні слова» у відповіді Укравтодору на запит редакції. Враховуючи непослідовність та розбіжність звітної інформації Укравтодору та Служби автомобільних доріг Одеської області (підзвітна Укравтодору), в такому випадку редакція використовує для статусу інформацію Укравтодору від 30.12.2020, яка підтверджена підписом. В двох джерелах мова йде про дороги державного значення.

Якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.

Також, звертаємо увагу, що іншій обіцянці «відновити понад 160 кілометрів доріг державного значення» – присвоєно статус «виконано».