Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Перший заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації

Рудик пообіцяла, що у фракції "Голос" не буде жодного корупційного скандалу

12 серпня 2020 року народний депутат України Кіра Рудик пообіцяла, що у фракції "Голос" не буде жодного корупційного скандалу. "За рік у нас було 0 корупційних скандалів і я обіцяю вам, вимагаю, щоб так і залишилося", - заявила вона (відео 8:50-9:20).
Не виконано
Сказано 12 серпня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=HYMEB2jZp4E
  • https://www.bbc.com/ukrainian/features-56470912
  • https://www.youtube.com/watch?v=1rMnXjc0TYQ&t=538s&ab_channel=4%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB
  • https://nazk.gov.ua/uk/novyny/u-2020-rotsi-nazk-zupynylo-finansuvannya-dvoh-parlamentskyh-politychnyh-partij-zayavy-pro-politychnyj-tysk-iz-boku-nazk-ye-bezpidstavnymy/
  • https://censor.net/ua/news/3270582/reyiderstvo_v_partiyi_golos_partiya_zapysuyetsya_na_kumivsvativ_deputatka_golosu_ustinova

Результат

Враховуючи проаналізовані матеріали у ЗМІ та коментарі членів партії та фракції "Голос", станом на червень 2021 року, можна зробити висновок про наявність не тільки медіаскандалів, а ще й корупційних звинувачень, а саме одноосібна витрата коштів партії керівництвом та призначення родичів на керівні посади. Обіцянка отримує статус "не виконано".

10 червня 2021 року нардепка "Голосу" Олександра Устінова заявила, що Політрада партії "Голос" напередодні з'їзду партії звільняє "неугодних" керівників обласних організацій та створює осередки-"пустушки". "Партійні осередки записуються на кумів-сватів-помічників", - заявила вона.

25 березня 2021 року група депутатів від фракції "Голос" звинуватила партійне керівництво у тому, що воно начебто неправомірно покарало їх за голосування в сесійній залі та ще й погрожує вигнати непокірних з партії.

У 2020 році НАЗК зупинило фінансування двох парламентських політичних партій через зазначення недостовірних відомостей у звітах. Це політичні партії «ВО «Батьківщина» та «Голос». Своєю чергою Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов партії «Голос» та відновив фінансування.

Депутат фракції Юлія Клименко зауважила, що кошти витрачались одноосібно, а керівництво навіть на вимогу не надало депутатам звіт про витрати.

Ведуча: "Були претензії в середині партії до того, як витрачалися ці гроші"

Клименко: "Вони були абсолютно витрачені не пропорційно по регіонах. Це одноосібно розподілялося. Контроль над рахунками і над витратами має тільки голова партії. Проблема складається в тому, що коли ми попросили, щоб з нами поділились контрольно-ревізійним звітом - Кіра Рудик прийняла одноосібне рішення не показати народним депутатам витрати, які були здійснені партією" (відео 8:45-10:30).