Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє створити електронний реєстр інженерів-землевпорядників та надати їм повноваження

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє створити електронний реєстр інженерів-землевпорядників та надати їм повноваження із здійснення державної реєстрації земельної ділянки.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://land.gov.ua/info/derzhavnyi-reiestr-sertyfikovanykh-inzheneriv-zemlevporiadnykiv/
  • https://land.gov.ua/reyestr_inzheneriv_zemlevporyadnykiv/
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-realizaciyu-eksperimentalnogo-proektu-shchodo-zaprovadzhennya-pershoyi-chergi-yedinoyi-derzhavnoyi-elektronnoyi-sistemi-u-sferi-budivnictva-559-010720
  • Лист Мінекономіки
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66970
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66970

Результат

З листа Мінекономіки від грудня 2020 року стало відомо, що Держгеокадастром створено сертифікований реєстр інженерів-землевпорядників з можливістю змінювати інформацію в реєстрі через свій електронний кабінет.

Також, наприкінці квітня 2021 року Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» № 2194 від 01.10.2019, який, серед всього, іншого передбачає, що відповідність документації із землеустрою в електронному вигляді положенням нормативно-технічних документів, норм і правил у сфері землеустрою засвідчується кваліфікованим електронним підписом сертифікованого інженера-землевпорядника, який відповідає за якість робіт із землеустрою, з використанням кваліфікованої електронної позначки часу, а в паперовій формі – підписом та особистою печаткою сертифікованого інженера-землевпорядника, який відповідає за якість робіт із землеустрою. Обіцянці присвоєно статус «виконано».