Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє розробити інструменти для залучення до економічного життя країни громадян, які повернулись в Україну

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити розроблення державних політик та інструментів для залучення до активного економічного життя країни громадян України, які повернулися після тривалого перебування за кордоном, та для утримання їх від повторної еміграції.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/83264.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70943
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71094
  • Лист Мінекономіки
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-planu-prioritetni-a1133r

Результат

Обіцянка з розділу «Довгострокові пріоритети діяльності Уряду» та його підрозділу «Мінекономіки» стосується громадян, які повернулись через епідемію та її наслідки та громадян, які у майбутньому будуть повертатися.

З метою виконання цього пункту програми діяльності уряду передбачено запровадження програми сприяння інвестуванню зароблених громадянами України за кордоном коштів у розвиток малого та середнього підприємництва в Україні, зокрема через надання допомоги для економічної реінтеграції. Для цього уряд у січні 2021 року вніс до Ради законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів» № 4669 від 28.01.2021. Але у вересні 2021 року Рада повернула ініціативу на доопрацювання. Альтернативний проєкт нардепів не прийняли.

Обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Двома міністрами економіки, урядом, Радою втрачено час для підтримки безробітних, які повернулись з-за кордону через епідемію, шляхом запровадження нової програми.