Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Нагорняк обіцяє, що фракція "СН" буде подавати правки до законопроекту про електроенергію щодо зниження тарифів

13 липня 2020 року народний депутат України Сергій Нагорняк на засіданні погоджувальної ради пообіцяв, що фракція "СН" буде подавати правки до законопроекту про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії (№3658), які дозволять знизити тарифи.
Виконано
Сказано 13 липня 2020 р.

Джерело

  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenpog/show/7481.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69138
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69138
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69138

Результат

21 липня 2020 року ВРУ ухвалила законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії (№3658). Документом перш за все передбачається зменшення розмірів "зелених" тарифів для об'єктів введених в експлуатацію сонячної та вітрової енергетики шляхом встановлення понижуючих коефіцієнтів.

Як зазначається в таблиці поправок до другого читання всього було враховано 29 правок народних депутатів, серед яких 19 правок від представників фракції "Слуга народу".

Народний депутат Нагорняк також подавав правку №524 до даного законопроекту, яка стосується саме визначення коефіцієнтів, за якими нараховується "зелений" тариф. Однак дана правка була відхилена комітетом.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки інші народні депутати з фракції "Слуга народу" також подавали подібні поправки, які знижують коефіцієнти нарахування тарифу та які були враховані в кінцевій редакції законопроекту.