Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити розвиток екстреної медичної допомоги

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити розвиток екстреної медичної допомоги.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Звіт уряду від 14.04.2021
  • https://www.slovoidilo.ua/2021/05/22/novyna/ekonomika/ukrayini-zbilshyly-finansuvannya-ekstrenoyi-meddopomohy
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/86251.html

Результат

Вже в рамках першого року каденції уряду Шмигаля було здійснено низку кроків для розвитку екстреної медичної допомоги. Наприклад, для підвищення якості надання екстреної медичної допомоги: створено новий табель забезпечення підрозділів екстреної медицини, що складається з медичних виробів, лікарських засобів та іншого обладнання, яке спрямовано на виконання сучасних протоколів надання екстреної медичної допомоги; затверджено нові нормативи прибуття бригад екстреної медичної допомоги, якими скасовані дискримінаційні нормативи, що діяли до цього часу по відношенню до жителів сільської місцевості; відбувається поступовий перехід на цифрові записи.

У 2020 році МОЗ закуплено 416 автомобілів екстреної медичної допомоги, також 362 автомобілі закуплено безпосередньо центрами екстреної медицини за кошти програми медичних гарантій, яка фінансується Національною службою здоров’я України. Окрім того, з 2020 року екстрена медична допомога включена до програми медичних гарантій та вперше в історії України розпочалося фінансування системи, яке залежить від населення, яке обслуговується на відповідній території, про це повідомили у звіті уряду.

Розвиток екстреної медичної допомоги очікується і в наступних роках, але обіцянці вже можна присвоїти статус «виконано».