Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров у програмі уряду обіцяє забезпечити моніторинг покриття Інтернетом території України та якості послуг широкосмугового доступу

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у програмі уряду обіцяє забезпечити моніторинг покриття Інтернетом території України та якості послуг широкосмугового доступу до мережі Інтернет.
У процесі
Сказано 12 червня 2020 р.
Контроль виконання через 5 мiсяцiв.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист прес-служби Міністерства цифрової трансформації України від 22 листопада 2021 року

Результат

Відповідно до інформації прес-служби Міністерства цифрової трансформації України від 22 листопада 2021 року, було прийнято наказ про встановлення мінімальних показників якості мобільного зв’язку, який вперше сформував єдині вимоги до мінімальної якості мобільних послуг та поняття «покритого зв’язком населеного пункту». Також відбулось запровадження механізму перевірки якості інтернету.

Український державний центр радіочастот закупив обладнання для моніторингу якості та проводить його налаштування та тестування перед початком експлуатації.

Аналітичний портал «Слово і діло» направив запит до Міністерства цифрової трансформації України з метою встановлення остаточного статусу обіцянки.