Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Буславець у програмі уряду обіцяє уникнути перекосів та розбалансованості у виробництві електричної енергії

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. В.о. міністра енергетики України Ольга Буславець у програмі уряду обіцяє уникнути перекосів та розбалансованості у виробництві електричної енергії. Для цього передбачено гармонізувати плани та темпи розвитку різних сегментів виробництва електричної енергії.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.ukrinform.ru/rubric-economy/3024673-buslavec-deficit-sredstv-na-rynke-elektroenergii-51-milliard.html
  • https://www.energoatom.com.ua/ua/press_centr-19/novini_kompanii-20/p/sodo_pozicii_ministerstva_energetiki_vid_16.11.2020_stosovno_energoatoma-46422

Результат

Станом на листопад 2020 року не можна зі 100% гарантією звітувати, що вдалося, наприклад, завдяки гармонізації планів та темпів розвитку різних сегментів виробництва уникнути технологічної розбалансованості в галузі. Для прикладу можна навести інформацію НАЕК «Енергоатом» від 16 листопада 2020 року.

В компанії зазначають, що: «Штучні обмеження виробництва електроенергії на АЕС в період квітня – серпня призвели до поточної ситуації». Результатом рішень Міненерго стало зростання виробництва електроенергії тепловими електростанціями, частка яких в загальному енергобалансі країни в періоди максимального штучного обмеження потужності енергоблоків АЕС почала перевищувати зазвичай найбільшу частку атомної генерації. Вперше в історії вітчизняної атомної галузі три енергоблоки були виведені в резерв на період від одного до трьох місяців, а інші працювали з обмеженнями потужності від 10 до 40%.

«Продовження цих дій може призвести до повного розбалансування енергетичної системи та непередбачуваних наслідків», – пояснюють в компанії.

Враховуючи те, що для АЕС діяли «історичні» обмеження, та інші скарги компанії, обіцянці присвоєно статус «не виконано» після звільнення Буславець.