Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє створити систему сприяння захисту прав інтелектуальної власності

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє створити систему сприяння захисту прав інтелектуальної власності, що не перешкоджає законній торгівлі та забезпечує протидію потраплянню на територію України контрафактних товарів.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://eba.com.ua/zayavku-na-ohoronu-prav-intelektualnoyi-vlasnosti-vidteper-mozhna-podaty-onlajn/
  • Лист Мінфінансів
  • Лист Держмитслужби
  • Звіт уряду від 14.04.2021

Результат

З листів Мінфінансів, Держмитслужби та звіту уряду від квітня 2021 року стало відомо, що з метою створення системи сприяння захисту прав інтелектуальної власності, що не перешкоджає законній торгівлі та забезпечує протидію потраплянню на територію України контрафактних товарів, у рамках імплементації Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України» затверджено Порядок застосування заходів щодо сприяння захисту прав інтелектуальної власності та взаємодії митних органів з правовласниками, декларантами та іншими заінтересованими особами та Порядок реєстрації у митному реєстрі об’єктів права інтелектуальної власності, які охороняються відповідно до закону (накази Мінфіну від 9 червня 2020 р. № 281, № 282).

Зазначені зміни були прийняті в рамках інтеграційного пакету Україна-ЄС, які запроваджують основоположні принципи митних заходів щодо захисту прав інтелектуальної власності та вимог до процедурних документів.

Далі, за інформацією Держмитслужби, з жовтня 2020 року в Державній митній службі України запрацював оновлений реєстр об’єктів прав інтелектуальної власності, що є імплементацією закону щодо реформи системи захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон.

Враховуючи наведену вище інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».