Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр розвитку громад та територій України

Чернишов у програмі уряду обіцяє впровадити будівельне інформаційне моделювання на всіх етапах життєвого циклу об’єктів будівництва

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов у програмі уряду обіцяє впровадити будівельне інформаційне моделювання (ВІМ-технологій) на всіх етапах життєвого циклу об’єктів будівництва.
У процесі
Сказано 12 червня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-planu-prioritetni-a1133r
  • https://www.minregion.gov.ua/press/news/uryad-zatverdyv-konczepcziyu-vprovadzhennya-v-ukrayini-vim-tehnologij-u-budivnycztvi/

Результат

17 лютого 2021 року Кабінет міністрів України затвердив розроблену Мінрегіоном Концепцію впровадження технологій будівельного інформаційного моделювання (ВІМ-технологій) в Україні, а також план заходів з її реалізації. Відповідне розпорядження було прийнято 17 лютого. Застосування ВІМ-технологій – один із ключових кроків цифрової трансформації будівництва.

Концепція визначає механізми впровадження ВІМ-технології у будівництві як інструменту для подальшої цифрової трансформації будівельної галузі України. Вона розрахована до 2025 року і буде реалізовуватись поетапно.