Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр розвитку громад та територій України

Чернишов у програмі уряду обіцяє законодавчо врегулювати питання віднесення історико-архітектурного опорного плану населеного пункту до вихідних даних генерального плану

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов у програмі уряду обіцяє законодавчо врегулювати питання віднесення історико-архітектурного опорного плану населеного пункту (у випадку віднесення населеного пункту до Списку історичних населених місць України) до вихідних даних для розроблення генерального плану населеного пункту.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/711-20#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/711-20#Text
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=67111

Результат

Питання віднесення історико-архітектурного опорного плану населеного пункту до вихідних даних для розроблення генплану врегульовано на законодавчому рівні, тому обіцянці присвоєно статус «виконано».

22 липня 2020 року президент Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель», ухвалений Радою 17 червня (711-IX).

Відповідно до статті 17 цього закону, для населених пунктів, внесених до Списку історичних населених місць України, у межах визначених історичних ареалів у складі генерального плану населеного пункту визначаються режими регулювання забудови та розробляється історико-архітектурний опорний план, в якому зазначається інформація про об’єкти культурної спадщини та зони їх охорони.