Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр розвитку громад та територій України

Чернишов у програмі уряду обіцяє запровадити нові критерії відбору проектів та розподілу ДФРР

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов у програмі уряду обіцяє запровадити нові критерії відбору проектів та розподілу ДФРР відповідно до адміністративно-територіальних рівнів.
У процесі
Сказано 12 червня 2020 р.
Контроль виконання через 5 мiсяцiв.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70149
  • Лист Міністерства розвитку громад та територій України від 18 березня 2021 року
  • Лист Мінрегіону

Результат

Відповідно до листа Міністерства розвитку громад та територій України від 18 березня 2021 року, з метою удосконалення порядку розподілення та використання коштів державного фонду регіонального розвитку, підвищення взаємозв'язку між стратегічним та бюджетним плануванням Мінрегіоном розроблено проєкт Закону України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення ефективності використання коштів державного фонду регіонального розвитку". Законопроєктом передбачено, що кошти державного фонду регіонального розвитку спрямовуються на виконання програм і проєктів регіонального розвитку, що мають на меті розвиток регіонів і відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку та відповідних регіональних стратегіях, з дотриманням критеріїв розподілу відповідних коштів.

Вищезазначений законопроєкт було схвалено на засіданні уряду 30 вересня 2020 року та зареєстровано у ВРУ 8 жовтня 2020 року. Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування ВРУ розглянув та підтримав законопроєкт на своєму засіданні 27 січня 2021 року.