Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Заступник голови депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови комітету з питань антикорупційної політики

Янченко пообіцяла зареєструвати законопроект для вдосконалення законодавства щодо викривачів корупції

4 травня 2020 року народний депутат України Галина Янченко заявила, що найближчим часом планує зареєструвати законопроект для вдосконалення законодавства, яке стосується викривачів корупції.
Виконано
Сказано 4 травня 2020 р.

Джерело

  • https://censor.net.ua/resonance/3193087/zastupnitsya_golovi_komtetu_vr_z_pitan_antikoruptsyino_poltiki_galina_yanchenko_chi_ma_andryi_rmak_pti?fbclid=IwAR0Ev7u-ov0rKG6mNVRgSYbuaf_aUOgfkVIgHZ6EhUI87mOUMo26NnYV2dc
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68779
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3054315-v-ukraini-hocut-stvoriti-portal-vikrivaciv-korupcii-zakonoproekt-projsov-komitet.html
  • https://ti-ukraine.org/news/zahyst-vykryvachiv-novyj-zakonoproyekt-u-radi/

Результат

8 травня 2020 року Галина Янченко зареєструвала законопроект №3450 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо упорядкування окремих питань захисту викривачів".

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект розроблено з метою організації Єдиного порталу повідомлень викривачів та закріплення гарантії правового захисту викривачів виключно через адвокатів системи безоплатної правової допомоги.

Проектом закону пропонується внести зміни до закону "Про запобігання корупції", які створять правову основу для здійснення повідомлень викривачів через Єдиний портал повідомлення, що сприятиме належному та якісному впорядкуванню процедури розгляду повідомлень про корупцію.

Також законопроектом пропонується внести низку взаємоузгоджених змін до закону "Про запобігання корупції", Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства, які гарантуватимуть реалізацію права викривачів на захист у судах з боку адвокатів системи безоплатної правової допомоги.

Обіцянка отримує статус "виконано", обіцяний законопроект було зареєстровано.