Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Таран у програмі уряду обіцяє модернізувати систему переходу з військової кар’єри на цивільну

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр оборони України Андрій Таран у програмі уряду обіцяє модернізувати систему переходу з військової кар’єри на цивільну.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Міноборони
  • https://www.kmu.gov.ua/news/perehid-z-vijskovoyi-karyeri-do-civilnoyi-bude-uregulovano-zakonodavcho-yuliya-laputina
  • https://mva.gov.ua/ua/news/minveteraniv-razom-z-minoboroni-opracovuyut-sistemu-perehodu-z-vijskovoyi-karyeri-do-civilnogo-zhittya?fbclid=IwAR2Pj-gcuXjCkzfDsNBmVNwMrP62KEYjy6tLNQ3twTE7jDiLIXDPfnkdbfg

Результат

Фрагмент про удосконалення законодавства щодо соціального захисту пенсіонерів, ветеранів зафіксовано в окремій публікації.

У грудні 2020 року Міноборони повідомляло редакцію в листі, що відповідно до законодавства України не встановлено систему переходу громадян з військової кар'єри на цивільну, а єдиним зв'язком між цими категоріями є визначена законодавча система адаптації військовослужбовців до цивільного життя.

Станом на листопад 2021 року, Мінветеранів разом з Міноборони опрацьовують систему переходу з військової кар’єри до цивільного життя. Перший етап планується запустити у 2022-2023 роках, а поки що напрацьовуються алгоритми та їх тестування. Крім того, у жовтні 2021 року міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна інформувала, що створення державної програми переходу захисників та захисниць України з військової кар’єри до цивільної – один з важливих пріоритетів у роботі Міністерства у справах ветеранів України, і невдовзі це питання буде врегульоване на законодавчому рівні.

На початку листопада 2021 року Таран написав заяву про звільнення так і не створивши систему переходу з військової кар’єри на цивільну. Обіцянці присвоєно статус «не виконано».