Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Таран у програмі уряду обіцяє реформування системи забезпечення житлом військовослужбовців

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр оборони України Андрій Таран у програмі уряду обіцяє забезпечення житлом військовослужбовців та членів їх сімей через: реформування системи забезпечення житлом військовослужбовців, перехід на депозитно-монетарну систему та фіксацію квартирної черги, проведення регулярного аудиту черги та постійне оновлення і висвітлення на сайті Міноборони актуальних списків військовослужбовців, що потребують забезпечення житлом.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.mil.gov.ua/ministry/zmi-pro-nas/2020/02/19/zastupnik-ministra-oboroni-marczenyuk-rozpoviv-u-chomu-hochut-zrivnyati-soldata-i-generala/
  • https://www.president.gov.ua/documents/4732021-40121

Результат

На початку листопада 2021 року Таран написав заяву про звільнення. Станом на цей час не забезпечено реформування системи забезпечення житлом військовослужбовців в частині переходу на депозитно-монетарну систему. Депозитно-монетарна система означає, що військовослужбовцю будуть нараховуватися кошти, які потім можна буде використати на купівлю житла, або ж заставу для іпотеки.

У вересні 2021 року президент Зеленський затвердив Стратегічний оборонний бюлетень України, зокрема, з необхідністю виконання такого заходу: «Упровадження депозитно-монетарних, компенсаційних та іпотечних програм придбання постійного житла для військовослужбовців на пільгових умовах за рахунок залучення державних банківських установ».

Але через місяць після цього, 2 листопада, Таран написав заяву на звільнення так і не реалізувавши визначені заходи.

Обіцянці присвоєно статус «не виконано».