Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Таран у програмі уряду обіцяє переоснащувати Збройні Сили новітнім та модернізованим озброєнням

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр оборони України Андрій Таран у програмі уряду обіцяє переоснащувати Збройні Сили новітнім та модернізованим озброєнням, військовою та спеціальною технікою.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://ukurier.gov.ua/uk/articles/onovlennya-arsenaliv-trivaye/
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/294-20#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1082-20#Text
  • https://www.mil.gov.ua/news/2021/03/05/rik-roboti-uryadu-top-5-dosyagnen-ministerstva-oboroni-ukraini/
  • https://armyinform.com.ua/2021/07/budivnycztvo-pershogo-korvetu-klasu-ada-dlya-vms-ukrayiny-v-turechchyni-tryvaye-z-chitkym-dotrymannyam-grafika-andrij-taran/

Результат

В рамках першого року каденції уряд, Міністерство оборони зосереджувались на тому, щоб максимально забезпечити потреби, визначені керівництвом ЗС України та Генеральним штабом ЗСУ, ефективно використати бюджетний фінансовий ресурс на розвиток війська. Так, відповідно до розподілу видатків Державного бюджету України на 2021 рік, який було підписано президентом 28 грудня, бюджет Міноборони складає 117 мільярдів 626 мільйонів гривень. Нагадаємо, у Державному бюджеті України на 2020 рік, після низки змін внесених протягом 2020 року, бюджет Міноборони складав 118 мільярдів 12 мільйонів гривень.

За результатами виконання державного оборонного замовлення (ДОЗ) у 2020 році до Збройних Сил України поставлено 10,5 тисяч одиниць нового і модернізованого озброєння та військової техніки і виробів спеціального призначення, 3,2 млн штук боєприпасів. На озброєння прийнято 28 одиниць, а допущено до експлуатації 22 одиниці зразків озброєння та військової техніки. Завдяки успішному виконанню ДОЗ-2020, у 2021 році очікується постачання військової продукції на суму понад 10 млрд гривень.

Вперше укладено контракт на постачання трьох літаків Ан-178 для Збройних Сил. Триває робота щодо створення ракетного щита в морському напряму (в акваторіях Чорного та Азовського морів). Виконуються Державні контракти з виробництва берегового ракетного комплексу «Нептун» та створення корабельного комплексу «Нептун». Укладено державні контракти на виготовлення ракет «Вільха» та завершення створення ракет «Вільха-М».

Вперше укладено прямі контракти з імпорту озброєння: корабля класу «корвет», безпілотних ударних комплексів «Bayraktar» та боєприпасів до стрілецької зброї. Започатковано закупівлі озброєння і військової техніки з використанням механізмів агенції НАТО (NSPA). Перші практичні приклади таких закупівель: патрульні катери класу «Island», протитанкові комплекси «Javelin», бойові модулі до броньованої техніки.

Уряд та Міноборони забезпечують переоснащення Збройних Сил новітнім та модернізованим озброєнням, тому обіцянці присвоєно статус «виконано».