Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань цифрової трансформації

Ар'єв пообіцяв, що фракція "ЄС" не буде голосувати за проект закону щодо адміністративно-територіального устрою без врахування позиції місцевих громад

24 червня 2020 року народний депутат України Володимир Ар'єв на сесії Хмельницької ОДА заявив, що фракція "Європейська солідарність" не буде голосувати за проект закону щодо адміністративно-територіального устрою без врахування позиції місцевих громад. Також депутат звернувся до місцевих депутатів, щоб ті підготували звернення до Президента, парламенту та Кабінету міністрів з вимогою врахувати позицію Хмельницької області. Ар'єв: "Я б хотів звернутися до вас, щоб ви підготували єдине звернення до парламенту, президента Кабінету Міністрів щодо законопроекту, який зараз розглядається у Верховній Раді, з вимогою врахувати позицію Хмельницької області і кожної територіальної громади, яку збираються сформувати...Тому "Європейська солідарність" фракція у Верховній Раді України не буде проект адмін. територіального устрою без того, щоб почути позиції місцевих громад". (відео 1:09 - 4:20)
Архів
Сказано 24 червня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/volodymyr.ariev/videos/3388542011208631/
  • https://eurosolidarity.org/2020/06/25/u-zelenskogo-hochut-znyshhyty-misczeve-samovryaduvannya-cherez-nedolugu-administratyvno-terytorialnu-reformu-volodymyr-aryev/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7049

Результат

17 липня 2020 року ВРУ ухвалила Проект Постанови про утворення та ліквідацію районів (№3650), який передбачає, що утворення нових та ліквідація існуючих районів забезпечить відповідність системи адміністративно-територіального устрою районного рівня України сучасним вимогам та європейським стандартам, що, в свою чергу, сприятиме визначенню обґрунтованої територіальної основи для діяльності органів виконавчої влади та відповідних органів місцевого самоврядування. Фракція "Європейська солідарність" не підтримала дану постанову.

Обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки", оскільки неможливо об'єктивно дослідити наскільки проголосована Постанова враховує позиції місцевих громад, і як би голосувала фракція "ЄС" якби відповідні побажання були б враховані.