Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації

Чернєв пообіцяв надіслати запити до правоохоронних органів щодо справи Віталія Олешка

17 червня 2020 року народний депутат Єгор Чернєв пообіцяв надіслати запити до правоохоронних органів щодо справи Віталія Олешка. А саме, із питання чому вбивці активіста були відпущені судом під домашній арешт. "Саме тому, по цим питанням і по цій справі наша ТСК буде слати запити до правоохоронних органів", - заявив нардеп (відео 1:49:36 - 1:49:43).
Архів
Сказано 17 червня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/fxmvDk3iRqE
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=10&kod8011=21068

Результат

Станом на 2 червня 2021 року народний депутат Єгор Чернєв не надсилав запитів до правоохоронних органів щодо справи Віталія Олешка. Інші члени комісії також не напрявляли таких запитів. Тому обіцянка отримує статус "не виконано".

Додамо, що статус обіцянки може бути змінено, якщо депутат відправить такі запити до правоохоронних органів.

1 грудня 2021 року народний депутат України Єгор Чернєв повідомив, що 17 червня 2020 року від імені голови ТСК , яка займалась розслідуваннями нападів на громадських активістів, було надіслано звернення до Президента України та до Генерального прокурора щодо дій суддів Бердянського міськрайонного суду Запорізької області у справі вбивства Віталія Олешка.

Обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки", оскільки стало очевидним, що народний депутат переплутав звернення та запит. І надіслав одразу після обіцянки саме звернення (в цей самий день)