Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Перший заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Лозинський пообіцяв, що "Голос" ініціює проведення позачергової сесії для відставки уряду

15 червня 2020 року народний депутат України Роман Лозинський пообіцяв, що "Голос" ініціює проведення позачергової сесії для відставки уряду. "Фракція "Голос" за цей уряд не голосувала. Незважаючи, що нас 20 депутатів ми почали збір підписів за його відставку. 60 підписів під постановою. Цього тижня ми вимагаємо аби ця постанова була проголосована і якщо не буде внесена в звичайний порядок денний цього пленарного тижня, ми ініціюємо з фракцією "Голос" позачергову сесію", заявив він (відео 24:05-24:30).
Не виконано
Сказано 15 червня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=vlkfZ9DnCNk&feature=youtu.be&list=PL9aDK_7u4r7du54YZEc2IgtS8423M8Lwt&t=1457
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/74
  • 1
  • https://goloszmin.org/news/golos-zbiraye-pozachergove-zasidannya-parlamentu-dlya-stvorennya-tsk-u-spravi-vagnerivciv-roman-kostenko

Результат

З 15 червня 2020 року по 21 липня (закінчення 3-ї сесії парламенту) було проведено 4 позачергових засідання. На них розглядали: посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, про "зелені" тарифи, про лікарські засоби, щодо додаткової державної підтримки дитячих центрів, щодо функціонування електронного кабінету, про застосування РРО, щодо підвищення ефективності протидії корупції та інші.

За інформацією апарату ВРУ серед дат, в які депутати брали підписні листи для проведення позачергового засудання, можна встановити 2 спроби "Голосу" провести позачергове засідання:

- 15 червня 2020 року

- 21 липня 2020 року

Однак вони не стосувалися питання проведення позачергової сесії для відставки уряду

Враховуючи той факт, що депутат пообіцяв саме ініціювати позачергову сесію, обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки позачергова сесія з питання відставки уряду не була проведена.