Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Буславець пообіцяла вирішити проблему накопичення боргів на ринку електроенергії

13 травня 2020 року в.о. міністра енергетики та захисту довкілля України Ольга Буславець пообіцяла вирішити проблему накопичення боргів на ринку електроенергії. «Буде вирішено проблему накопичення боргів на ринку електричної енергії», – заявила Буславець (відео 15:42).
Не виконано
Сказано 13 травня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/cUr-WRES-nE?t=942
  • https://censor.net/ru/news/3232280/evroparlament_raskritikoval_ukrainu_za_dolgi_v_zelenoyi_energetike
  • Лист Міненергетики від 18 листопада 2020 року

Результат

У листі Міненергетики від 18 листопада 2020 року повідомили, що реалізація Закону України «Про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії» від 17 червня 2020 року створить підстави, зокрема, для подолання заборгованості теплоелектроцентралей, що перебувають в управлінні Фонду держмайна. Для реалізації цього закону необхідно ухвалити низку законопроєктів – три з трьох законопроєктів були зареєстровані в Раді ще в листопаді 2019 року.

Окрім того, 20 листопада Європарламент розкритикував владу України за невиконання фінансових зобов'язань перед інвесторами в зелену енергетику в частині виплати боргу згідно з раніше підписаним «зеленим» меморандумом.

В.о. міністра енергетики Ользі Буславець не вдалося вирішити проблему накопичення боргів на ринку електроенергії, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано» після її звільнення.