Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Степанов пообіцяв найближчим часом призначити керівника НСЗУ

21 травня 2020 року міністр охорони здоров'я України Максим Степанов пообіцяв найближчим часом призначити керівника НСЗУ. «В найближчий термін Національна служба здоров'я отримає свого керівника», – заявив міністр (відео 13:39).
Не виконано
Сказано 21 травня 2020 р.

Джерело

  • https://life.pravda.com.ua/health/2020/05/25/241104/
  • https://youtu.be/B2xb5AqMG6g?t=819
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1063-2020-%D1%80#Text
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3041351-stepanov-viznacivsa-z-kandidaturou-na-posadu-golovi-nszu.html
  • https://www.kmu.gov.ua/news/dobir-na-posadu-golovi-nacionalnoyi-sluzhbi-zdorovya-ukrayini-vidbuvavsya-viklyuchno-v-ramkah-zakonu-maksim-stepanov
  • https://nszu.gov.ua/pro-nszu/struktura1
  • https://www.kmu.gov.ua/news/maksim-stepanov-pro-dobir-na-posadu-golovi-nszu-ce-maksimalno-prozora-procedura-videozapis-usih-spivbesid-bude-opublikovanij-na-resursah-moz

Результат

Станом на кінець листопада 2020 року, через 6 місяців після обіцянки, Андрій Віленський продовжує обіймати посаду т.в.о. Голови НСЗУ – найближчим часом уряд не призначив керівника НСЗУ.

Варто зазначити, що в умовах карантинних обмежень передбачена процедура тимчасового добору на посади державної служби шляхом укладання строкового контракту. Добір відрізняється від конкурсу тим, що під час добору не проводяться класичні етапи оцінювання кандидатів, не відбувається традиційних тестувань, виконання ситуативних завдань. Натомість із претендентом, який хоче обійняти посаду на умовах строкового контракту, уповноважена особа проводить співбесіду. За результатами таких співбесід і ухвалюється рішення щодо укладання з претендентом строкового контракту на посаду.

Далі претендент має пройти процедуру спеціальної перевірки відповідно до законодавства щодо запобігання корупції. Ця вимога не знята і не призупинена. Після цього така особа в статусі державного службовця повноцінно виконує функції (!) на час дії контракту, але не довше двох місяців після його відміни.

Саме таким чином Держмитслужба і отримала керівника, замість т.в.о.

Враховуючи те, що протягом шести місяців уряд не призначив керівника НСЗУ, обіцянці присвоєно статус «не виконано».