Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний

Разумков пообіцяв не ставити законопроекти на голосування по декілька разів

16 травня 2020 року Голова Верховної Ради Дмитро Разумков пообіцяв не ставити на повторне голосовання законопроекти, які не набрали необхідну кількість голосів. Дмитро Разумков: "Навіть якщо мені дуже не подобається, коли провалюється, як ви висловилися, той або інший законопроєкт, – і такі є приклади, коли, я вважаю, він повинен бути ухвалений, а він не набирає голосів, іноді не набирає голосів дуже небагато, бо були приклади, коли одного, двох голосів не вистачало, – але це не є приводом для того, щоб моє особисте бажання було вище, ніж регламент Верховної Ради України. Я не буду ставити на повторне голосування, знаходячи якісь аргументи, що хтось не встиг, хтось не проголосував. Усі повинні працювати. Я на своєму місці як голова Верховної Ради, народні депутати" (відео з 29:38 по 30:20).
Виконано
Сказано 16 травня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/Y2NTDRV1H3M?t=1778
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-razumkov-zvernennia/30615944.html
  • https://www.unn.com.ua/uk/news/1889640-nardepa-zi-slug-narodu-zlovili-na-knopkodavstvi
  • https://youtu.be/ZwlQDQyoIOw?t=1616
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1861-17#Text

Результат

4 вересня 2020 року народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Маріковський проголосував за законопроект з місця нардепа Наталії Королевської, на що звернув увагу голова ВР Дмитро Разумков.

"У цьому залі нічого не переголосовували і переголосовувати не будемо. Наталія Королевська не голосувала, проголосувала її картка, це інше питання, як це відбулося. Це відбулося дійсно випадково. Тому що наші народні депутати дійсно полюбляють переміщатися по залу. І дійсно випадково, це людина не заперечує, це факт, не замінили картку одну на іншу", - заявив Разумков.

15 грудня 2020 року Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков поставив на голосування в цілому проєкт постанови № 3050а-13, яку народні обранці не прийняли ("за" проголосували всього 223). Одразу ж цей самий проєкт постанови було повторно винесено на голосування. "Це процедурне рішення. Ми можемо його поставити ще раз, але всі готові голосувати?" - прокоментував Дмитро Разумков перед повторним винесенням проєкту постанови (28:18 - 28:23). На цей раз постанову було прийнято ("за" проголосували 229).

За час роботи Дмитра Разумкова на посаді голови ВРУ парламент не переголосовував жодних законодавчі ініціативи. Відповідні рішення Разумков не виносив на голосування. 7 жовтня 2021 року ВРУ ухвалила рішення про відкликання голови ВРУ Дмитра Разумкова

Таким чином, обіцянка отримує статус "виконано".