Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Рабінович пообіцяв, що фракція ігноруватиме всі заходи за участю прем'єр-міністра Дениса Шмигаля

7 травня 2020 року народний депутат України Вадим Рабінович пообіцяв, що фракція ігноруватиме всі заходи за участю прем'єр-міністра Дениса Шмигаля "Для нас – партії Опозиційна платформа - За життя - більше не існує прем'єр-міністра Шмигаля, а є лише людина, яка сьогодні займає такий високий пост, фактично порушуючи закон України, ображає ветеранів перед 9 травня. Це не прем'єр-міністр, а чергове українське нещастя, чергове позорище черговий самокатник, який не розуміє, де він знаходиться! Тепер всі заходи за участю прем'єр-міністра Дениса Шмигаля наша політична сила буде ігнорувати і жодної ідеї, яку видасть цей уряд, ми більше не підтримаємо! Ми не хочемо ні бачити, ні знати прем'єр-міністра, який ображає ветеранів Великої Вітчизняної війни", - запевнив Рабінович.
Не виконано
Сказано 7 травня 2020 р.

Джерело

  • https://zagittya.com.ua/ua/news/novosti/vadim_rabinovich_raz_dlja_shmygalja_9_maja_ne_suschestvuet_dlja__opzzh__ne_suschestvuet_premera_my_prinimaem_boj.html
  • https://interfax.com.ua/news/political/661905.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5842
  • https://www.youtube.com/watch?v=3Q11d6I21PE
  • https://www.youtube.com/watch?v=3Q11d6I21PE

Результат

13 травня 2020 року фракція покинула сесійну залу перед початком години запитань до уряду, висловивши цим протест проти заяви прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Також Рабінович зазначив, що це буде продовжуватись, доки Денис Шмигаль не вибачиться перед ветеранами.

4 червня 2020 року під час розгляду питання про програму діяльності Кабінету міністрів, в залі ради був присутній Денис Шмигаль. Під час його промови за трибуною, депутати ОПЗЖ також знаходились в залі ради. Його присутність не завадила Юрію Бойко вийти за трибуну, та висловити позицію фракції. Опозиційні депутати також лишитись в залі, та голосувати проти постанови про повернення на доопрацювання програми уряду. Умови обіцянки було порушено, тому вона отримує статус "не виконано".

Зауважимо, що сам Рабінович все ж був відсутній, проте він обіцяв, що протест підтримає вся фракція.