Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Буславець пообіцяла напрацювати законопроєкт щодо запровадження єдиних енергетичних одиниць

23 квітня 2020 року в.о. міністра енергетики та захисту довкілля України Ольга Буславець пообіцяла напрацювати законопроєкт щодо запровадження єдиних енергетичних одиниць. «Я в темі всіх цих питань і документи готуються. Ще нам необхідно прийняти зміни в закон для переведення в розрахунок до єдиних енергетичних одиниць. Це взаємопов'язані запитання, я дуже прошу вас підтримати мене в цій ініціативі. Тому цей пакет буде напрацьований», – заявила Буславець (відео 25:05).
Архів
Сказано 23 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/uTrC0WDgT64?t=1505
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=67572
  • Запит редакції

Результат

У серпні 2020 року редакція аналітичного порталу направляла запит в Міненергетики, щоб дізнатися, чи було напрацьовано заявлений законопроєкт, але відповіді не отримала.

З реєстру на сайті Ради стало відомо, що законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії» було внесено народними депутатами до Ради ще в грудні 2019 року. 16 червня 2020 року ініціативу ухвалили в першому читанні.

Враховуючи те, що в Раді вже був зареєстрований такий законопроєкт, задовго до обіцянки, який згодом і отримав підтримку більшості, публікацію перенесено до розділу «архів».