Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Секретар Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Палиця пообіцяв забезпечити виплату матеріальної винагороди медикам

18 березня 2020 року народний депутат України Ігор Палиця пообіцяв забезпечити виплату матеріальної винагороди медикам. "Ми зробимо все для того, якщо держава не знайде в черговий раз можливості матеріально віддячити, ми знайдемо можливість на рівні можливості області і міста допомогти вам і подякувати вам за те, що ви підете і будете працювати", - заявив він (відео 17:55-18:50).
У процесі
Сказано 18 березня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=BsmdouHsqcw&t=1592s
  • https://www.radiosvoboda.org/a/payments-300-doctors-coronavirus/30594230.html
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3114800-na-viplatu-nadbavok-medikam-uze-pererahuvali-ponad-1-milard-stepanov.html

Результат

Доплати здійснюються під час карантину, епідемій та пандемій COVID-19 на підставі закону № 540-IX від 30.03.2020 р. "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби", наказу Мінпраці та соцполітики №145 від 02.06.2003 року "Про умови оплати праці медичних та інших працівників за період роботи з ліквідації епідемій і спалахів інфекційних хвороб".

Станом на 9 жовтня на виплату надбавок медикам в лікарні перераховано понад 1 мільярд гривень. Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 9 жовтня. Редакція направила запит для визначення статусу обіцянки.