Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль пообіцяв завершити ліквідацію ДАБІ створенням трьох нових органів

13 березня 2020 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв завершити ліквідацію ДАБІ створенням трьох нових органів: Державної сервісної служби містобудування, Державного агентства техрегулювання та Державної інспекції містобудування.
Не виконано
Сказано 13 березня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/dshmyhal/posts/128664715367407?__tn__=-R
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3165884-diam-zamist-dabi-a-so-krim-nazvi-zminitsa-v-budivelnomu-kontroli.html
  • https://www.kmu.gov.ua/news/nabrali-chinnosti-postanovi-neobhidni-dlya-zavershennya-reformi-mistobuduvannya
  • https://www.facebook.com/oleksiy.chernyshov/posts/435399737870790

Результат

Ліквідацію ДАБІ не завершили і вже не завершать створенням трьох нових органів, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Наприкінці 2020 року уряд вирішив ліквідувати Державну сервісну службу містобудування (ДССМ), Державне агентство техрегулювання та Державну інспекцію містобудування (ДІМ). Вони так і не запрацювали, а ДАБІ на той момент не була ліквідована.

Уряд перезавантажив реформу містобудування (відмовившись від створення і запуску трьох нових органів): повернули архбудконтроль на місця; ліквідували ДІМ і ДССМ та започаткували створення нової структури Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ).

Відповідно до нової концепції, архітектурно-будівельний контроль, нагляд та реєстраційні функції перейдуть від ДАБІ до трьох сторін: ДІАМ, органів місцевого самоврядування та юридичних осіб, тобто професійних організацій, що отримають акредитацію Мінрегіону.