Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль пообіцяв забезпечити автоматичне скорочення держадміністрацій наприкінці 2020 року, при якому «люди не втратять роботу»

6 березня 2020 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв забезпечити автоматичне скорочення ОДА та РДА наприкінці 2020 року, при якому «люди не втратять роботу».
Не виконано
Сказано 6 березня 2020 р.

Джерело

  • https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2891701-skorocenna-oda-ta-rda-vidbudetsa-avtomaticno-ale-ludi-ne-vtratat-robotu-premer.html
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3046939-zmensenna-kilkosti-rajoniv-so-bude-z-derzsluzbovcami.html
  • https://www.minregion.gov.ua/press/news/uryad-rozpochav-reorganizacziyu-rda-likvidovanyh-rajoniv/
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-poryadku-zdijsnennya-zahodiv-shchodo-utvorennya-ta-reorganizaciyi-rajonnih-derzhavnih-administracij-1321-161220
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/85120.html
  • https://suspilne.media/91223-na-rivnensini-zinku-zatrimali-za-ubivstvo-colovika/

Результат

Щодо РДА. Дійсно, уряд забезпечив автоматичне скорочення райдержадміністрацій наприкінці 2020 року. 17 липня 2020 року Рада ухвалила урядову постанову «Про утворення та ліквідацію районів». Згідно з документом, тепер в Україні 136 районів. Вдалося визначити адміністративно-територіальний устрій субрегіонального рівня, за що і було присвоєно статус «виконано» обіцянці з програми діяльності уряду.

Але саме щодо цієї обіцянки, то не все так позитивно, як було заявлено, що «люди не втратять роботу». 16 грудня уряд ухвалив Порядок здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій. Відповідно до якого працівники можуть бути як звільнені, так і переведені.

Звичайно, як і казав прем'єр Шмигаль, працівники можуть перейти у новостворені органи управління місцевими громадами, але ж це не стосується всіх, хтось зможе знайти собі нове робоче місце, а хтось ні. Труднощі можуть виникнути у працівників передпенсійного віку.

Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «не виконано».