Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Устенко заявив, що оприлюднить інформацію щодо евакуації 2-ї черги українців з Китаю

24 лютого 2020 року народний депутат України Олексій Устенко заявив, що оприлюднить інформацію щодо 2-ї черги евакуації українців з Китаю. "Поки що невідомо коли вона буде (друга евакуація з Китаю), я теж запросив дати коли буде 2 черга евакуації з Китаю, коли будуть евакуювати ту дівчинку з собакою, якщо я не помиляюсь, Анастасія Зінченко. Коли будуть евакуювати решту наших громадян, які також хочуть повернутися. Дуже чекаю відповіді (від МЗС) і обов' язково це оприлюдню, коли буде така інформація, але на разі її немає", - зафіксовано у відео (07:06 - 07:42).
Не виконано
Сказано 24 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/kQHLRWKrkzQ?t=426
  • https://ukranews.com/ua/news/689435-cherez-koronavirus-u-tyurmah-vvodyat-skryning-temperatury
  • https://www.facebook.com/people/Oleksii-Ustenko/100037447864985
  • Міністерство закордонних справ України

Результат

Народний депутат не опублікував жодної відповіді щодо свого депутатського запиту або звернення з приводу евакуації 2-ої черги українців з Китаю. Редакцією було надіслано запит з цього питання народному депутатові.

5 жовтня 2021 року редакція отримала відповідь на запит, згідно з якою парламентар ще 5 березня 2020 року отримав відповідь від Міністерства закордонних справ України щодо евакуації з Китаю громадян України. Зауважимо, що у наданій народним депутатом відповіді МЗС не збігається дата отримання депутатського запиту (від 21.02.2020) з фактичною датою відповіді, що зазначена в передостанньому абзаці тексту (04.02.2020).

Обіцянка залишається у статусі "не виконано", оскільки, згідно з зафіксованим зобов'язанням, парламентар обіцяв оприлюднити значущу для суспільства інформацію, але більш ніж через рік лише надіслав цю відповідь редакції.

Відповідно до пункту 5.2 регламенту аналітичного порталу "Слово і діло" статус обіцянки може бути змінено за умови, якщо редакції будуть надані документально підтвердженні докази своєчасної публікації відповідної інформації парламентарем.