Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Пристайко планує до наступної зустрічі "Нормандської четвірки" провести великий обмін полонених

17 лютого 2020 року міністр закордонних справ України Вадим Пристайка заявив, що планує до наступної зустрічі "Нормандської четвірки" провести великий обмін полонених. "Ми зробили доволі великий обмін, повернули українців додому. І ми плануємо до наступної зустрічі зробити теж великий обмін полонених", - сказав міністр (відео 2:16-2:26).
Архів
Сказано 17 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/KwHwA0cETAU?t=137
  • https://www.bbc.com/ukrainian/news-52310156
  • https://dt.ua/POLITICS/rada-vidpravila-u-vidstavku-viceprem-yera-vadima-pristayka-349901_.html

Результат

16 квітня 2020 року відбувся черговий обмін полоненими між Україною та представниками так званих "ДНР" та ЛНР". У результаті було повернуто 20 українських громадян.

Станом на початок червня 2020 року чергова зустріч "Нормандської четвірки" не відбулась. На території «ЛДНР» незаконно утримують українських громадян, а в рамках переговорів в Мінську продовжується процес узгодження домовленостей щодо обміну.

Враховуючи те, що 4 червня 2020 року віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадима Пристайка було відправлено у відставку, та те, що необхідні умови верифікації не настали, обіцянку було перенесено до розділу "архів".