Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий обіцяє зберегти сквер на вулиці Горбачевського

13 лютого 2020 року міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що на вулиці Горбачевського буде збережено сквер. "Ми прийняли рішення, що на вулиці Горбачевського буде сквер. Прикро, що судова система не розібралась у нюансах справи. Завтра в нас виконком, є підготовлений проєкт рішення, і ми це питання будемо завтра на виконкомі розглядати. Якщо є потреба розглянути його й на сесії, то будемо готувати. Там має бути сквер", - сказав мер.
У процесі
Сказано 13 лютого 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/ecology/276103-na-vul-gorbachevs-kogo-bude-skver-mer-l-vova
  • https://zaxid.net/sud_dozvoliv_akademiyi_nauk_budivnitstvo_zamist_skveru_na_vul_gorbachevskogo_n1509717
  • https://tvoemisto.tv/news/sud_skasuvav_rishennya_vykonkomu_pro_stvorennya_skveru_na_vulytsi_gorbachevskogo_124464.html

Результат

28 жовтня 2020 року Львівський окружний адміністративний суд вдруге дозволив скандальне будівництво багатоквартирного житлового будинку з офісними приміщеннями та підземним паркінгом на вул. Горбачевського, 19. Земля на вул. Горбачевського, 19 є у користуванні Карпатського відділення інституту геофізики Національної академії наук України. Львівська мерія планує подати апеляцію на рішення суду.

Станом на 27 жовтня 2021 року Львівський окружний адміністративний суд скасував рішення виконкому про створення зеленої зони на вул. Горбачевського, 19. Суддя зазначив, що сквери належать до об’єктів благоустрою. Повноваження на їхню організацію належить виключно місцевій раді, а не виконавчому комітету. Зазначене рішення може бути оскаржене.