Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Саврасов у передвиборчій програмі пообіцяв позбавити правоохоронні органи повноважень втручання у господарську діяльність

24 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Європейська солідарність", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою позбавити правоохоронні органи повноважень втручання у господарську діяльність.
Не виконано
Сказано 24 червня 2019 р.

Джерело

  • 1
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9102

Результат

28 січня 2021 року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні закон про створення Бюро економічної безпеки.

Бюро економічної безпеки України – це центральний орган виконавчої влади, на який покладаються завдання щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави. Новостворений орган буде виконувати правоохоронну, аналітичну, економічну, інформаційну та інші функції. Розслідування порушень, які віднесені до компетенції Бюро, зможуть здійснювати виключно детективи БЕБ. Забороняється доручати здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень іншому органу досудового розслідування. Усувається дублювання функцій Національної поліції, Служби безпеки України під час розслідування економічних злочинів, Податкова міліція ліквідовується.

Враховуючи, що народний депутат обіцяв позбавити правоохоронні органи повноважень втручання у господарську діяльність, однак не підтримав ухвалення законопроекту, який безпосередньо впливає на реалізацію обіцяного, обіцянка отримує статус "не виконано".