Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань правоохоронної діяльності
  • Голова депутатської фракції "ГОЛОС"

Устінова у передвиборчій програмі обіцяє запровадити електронний документообіг у судах

14 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Голос", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою запровадити електронний документообіг у судах.
Не виконано
Сказано 14 червня 2019 р.

Джерело

  • https://goloszmin.org/program
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12194

Результат

27 квітня 2021 року ВРУ ухвалила проєкт закону №3985 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. ЄСІТС забезпечить дистанційну комунікацію між судом і учасниками судового процесу шляхом обміну процесуальними документами в електронній формі та надасть можливість громадянам звертатись до суду та брати участь у судових справах онлайнЗакон передбачає поетапне впровадження функціонування ЄСІТС та вносить зміни до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства України та Закону України «Про Вищу раду правосуддя»Система матиме чотири підсистеми — «Електронний суд», «Електронний кабінет», «Відеоконференцзв’язок», «Єдиний контакт центр». Наступні підсистеми (модулі) ЄСІТС будуть вводитись поетапно в залежності від їх розробки.

Документ підтримав 261 народний депутат, однак депутатів від фракції «Голос» немає серед них. 24 травня Президент України підписав цей закон.

Таким чином, обіцянка отримує статус «не виконано», оскільки народні депутати від «Голосу» не продемонстрували бажання вплинути не реалізацію власної передвиборчої обіцянки.